Tenerife, dincolo de plaje

La un moment dat povesteam cum am ajuns să alegem Tenerife ca și destinație de vacanță, cum am făcut cu transportul până acolo și câte ceva despre cazare. Acum am zis să povestesc și ce am văzut dintre obiectivele mai mult sau mai puțin turistice, cum am descoperit insula și ce am ratat din lipsă de timp.

Teide
Teide

Am stat (cred) vreo șase zile, iar scopul a fost să ne și relaxăm la plajă, dar să ne și plimbăm. În trei din cele șase zile, am închiriat o mașină și am început hoinăreala. Între paranteze, a fost cea mai rapidă închiriere de mașină pe care am făcut-o vreodată, relaxată, nici măcar cu un minim de stres legat de carduri (nici nu aveam pe vremea aceea card de credit); pur și simplu se simțea că ești pe o insulă, unde ritmul este altul, regulile sunt și nu sunt…Și până la urmă, unde puteam fugi cu mașina, la o adică? :))) Cât despre hoinăreală, un tur al insulei e undeva pe la vreo 200 km, așa că un circuit pe partea exterioară poate fi făcut lejer într-o zi (mă refer și cu opriri, desigur și fără trezit cu noaptea în cap).

Dar să revin la ce voiam de fapt să povestesc- ce am văzut și făcut în Tenerife, pe lângă plajă:

 • din Playa de las Americas, am pornit înspre Acantilados de Los Gigantes, niște stânci absolut impresionante, pereți verticali care în unele locuri au înălțimi de 400-500m. În Los Gigantes, orășelul de lângă, poți să închiriezi ski jeturi, bărci sau diverse ambarcațiuni de ieșit pe mare, de unde priveliștea asupra stâncilor trebuie să fie fanatastică. Noi le-am văzut de pe uscat, coborând înspre Los Gigantes.
Los Gigantes
Los Gigantes
marea in zona Los Gigantes
marea in zona Los Gigantes

_DSC3944

ce ziceți? :)
ce ziceți? 🙂

 

 • din Los Gigantes, am pornit înspre Santiago de Teide. Un drum scurt, de aproximativ 15 km, însă cu destule serpentine. Peisajul arid care predomină tot sudul insulei se păstrează și aici, iar din această zonă, ai o vizibilitate foarte bună asupra vulcanului Teide. Nu am fost încă în America de Sud, dar în mintea mea peisajul pe alocuri arată cam ca aici :)))
o mare...de nori!
o mare…de nori!
Teide
Teide
Santiago de Teide în zare
Santiago de Teide în zare

 

Teide, cel mai înalt vârf din Spania (3718 m), este încadrat în Parcul Național Santa Cruz de Tenerife și poate fi explorat cu ajutorul unui teleferic, până la altitudinea de 3555 m- punctul numit La Rambleta. De aici și până în vârf, e nevoie, din motive de siguranță și conservare a zonei, de un permis de urcare obținut în prealabil și care e gratuit. Aici aveți mai multe informații despre ce trebuie făcut pentru permis. Ne-am limitat la a-l vedea doar de la distanță și asta pentru că nu ne-am informat suficient de bine pe atunci și credeam că e mai complicată treaba cu urcatul pe Teide.

 

 • apoi ne-am îndreptat spre nord, cu zone verzi și peisaje mai proaspete, iar următoarea oprire a fost la Icod de los Vinos. Scopul era să vedem simbolul orașului, arborele numit Drago Milenario. Acest tip de arbori sunt specifici insulelor Canare, iar cel de la Icod se pare că este cel mai bătrân. Legenda spune că ar avea peste 1000 de ani, de unde i se trage și numele, însă specialiștii susțin că ar fi vorba doar de vreo 400. Oricum ar fi, arborele este spectaculos, cu o formă aparte, înalt de 22 m și cu un diametru de 10 m. Se găsește într-un parc cu intrare liberă, lângă biserica San Marcos. Nu prea aveți cum să-l ratați, fiind simbolul locului, sunt multe indicatoare în direcția Parque del Drago. Dacă doriți să aflați mai multe, am găsit un siteunde este povestită și legenda legată de acesta.
putin mai mult verde în nord
putin mai mult verde în nord
era iunie, deci sezon de dude/fragi!
era iunie, deci sezon de dude/fragi!
Drago Milenario
Drago Milenario
biserica San Marcos- Icod de los Vinos
biserica San Marcos- Icod de los Vinos
biserica San Marcos- Icod de los Vinos
biserica San Marcos- Icod de los Vinos
Teide vazut din Icod de los Vinos
Teide vazut din Icod de los Vinos

 

 • de acolo și până la Puerto de la Cruz, un orășel drăguț pe malul mării nu sunt mai mult de 25 km. Aici se află Loro Parque, una din atracțiile principale ale insulei, parc pe care l-am vizitat și noi, dar într-o altă zi. Loro Parque oferă multe activități, așa că poate va trebui să povestesc separat, mai în detaliu. În Puerto de la Cruz, ne-am plimbat pe faleza de la mare, prin centru și pe plajă. Cum era duminica după-masa, era destul de aglomerat, plin mai ales de localnici ieșiți la plimbare.

 

Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz

_DSC4037

_DSC4053

una din plajele din Puerto de la Cruz
una din plajele din Puerto de la Cruz

_DSC4063

_DSC4066

_DSC4074

 • ne-am întors pe autostradă apoi, spre Playa de las Americas, trecând de la nordul cel verde înapoi la zona aridă (autostrăzile nu se plătesc).

 

_DSC4010

_DSC4093

_DSC4153

 • în altă zi, am fost și ne-am plimbat prin capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife, însă nu prea avem poze de aici (se prea poate să fi rămas fără baterie). Am văzut centrul, Auditoriumul de la depărtare, Tenerife Espacio de las Artes, clădirea Teatrului și cea a Museo de la Naturaleza y el Hombre

 

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife

_DSC4389

_DSC4391

Cam asta am reușit să vedem în cele trei zile de plimbare, iar în celelalte trei, după plajă, am hoinărit prin Los Cristianos și Playa de las Americas. Insula oferă destule activități, prea multe pentru timpul scurt pe care l-am avut noi de petrecut acolo. Ce mi-ar plăcea să mai fac dacă m-aș întoarce într-o zi acolo? Păi să urc pe Teide (totuși!), să merg pe plajele Las Teresitas, El Medano și La Tejita, să mă plimb prin centrul orășelelor La Laguna și La Orotava, să văd piramidele din Guimar și poate o zi la Lago Martiánez sau Siam Park, asta dacă mai rămâne timp de lenevit prin piscine și parcuri acvatice. Destule, nu? Cei care ați fost în Tenerife, ce recomandări ați avea?

Read More

6 comments

  1. Ma bucur, Andreea! articolul asta astepta de doua luni, saracul, repararea site-ului! Sa speram ca functioneaza bine acum! Cand mergi in Tenerife?

     1. Andreea, mai bine mai târziu decât niciodată, nu? 🙂 Vacanță plăcută! Sper că Tenerife te va cuceri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *