Parcare aeroport Budapesta

Asta e mai mult o informație utilă celor din vestul țării, mă gândesc…

Pentru toate vacanțele cu avionul care nu au plecări directe din Cluj, am zburat din Budapesta. Pentru noi e mult mai practic, mi se pare mai puțin obositor decât un drum de București (de unde nu am zburat niciodată internațional) și în plus avem prieteni cu care ne întâlnim acolo cu mare plăcere și care ne găzduiesc în caz de nevoie. Și asta mai tot timpul o noapte, cu precădere înainte de un zbor lung.  Până acum doi ani, mergeam de preferință cu trenul, dar au fost câteva ture și cu autocarul sau cu microbuzul, spre disperarea mea (am rău de mașină, dacă nu stau în față). Stresul cu organizarea cred că e de la sine înțeles: fă rezervare, ia bilete dinainte la tren, asigură-te că pleci la timp de la serviciu (ceea ce presupune pentru mine să car bagajele la birou) sau de acasă (Doamne ajută să nu fie accident în Florești!), trage de bagaje sus în tren etc.

Cireașa de pe tort a fost când am plecat în Hong Kong și am zis că dacă tot e avionul seara la 7, putem pleca în aceeași zi spre Budapesta. Doar că nu am luat în calcul posibilitatea ca trenul să se strice, la vreo oră de Cluj, printre dealuri.  Trecea timpul și nimic. Am intrat pe modul agitat: sunat prietene pe la agenții de turism să vedem dacă e vreun microbuz pe drum care ne-ar putea culege de undeva- n-am găsit nimic; sunat prieten la Oradea să ne dăm jos acolo când o fi să ajungem și să închiriem mașină pe care să o lăsam ulterior la aeroport – nici asta nu a mers; sunat prieteni la Budapesta să vedem ce variante mai sunt etc. În fine, stres maxim. După vreo oră și jumătate care au părut zece ani, am pornit cu viteza melcului. Și ca să recuperăm din întârziere, am renunțat la a mai merge până în gară în Budapesta (de acolo să luăm autobuz spre aeroport, după cum era planul) și ne-am dat jos în Puspokladany. Am schimbat trenul, ne-am dat jos în apropiere de aeroport, am mai luat un autobuz două stații și iată-ne ajunși. Complicat și cu stres, dar măcar am prins avionul. Pe vremea aceea nu mă gândisem, din mai multe motive, și la varianta cu parcarea aeroportului. Până acum doi ani, când am zis hai să vedem cum ar fi și cât ar costa? La cum ar fi, răspunsul e foarte comod!! și costul, în opinia mea, foarte avantajos! Și de atunci asta a rămas varianta folosită.

Și după ce le-am povestit câtorva colege despre varianta mea, am zis să o scriu și aici, poate o fi de folos cuiva.

Parcarea e aceasta.  Noi până acum ne-am luat locul numai la parcarea violet, Holiday Plus Parking.

Holiday Plus Parking Budapesta (poză preluată de pe site-ul oficial)

 

Rezervarea și plata se fac direct de pe net, listezi confirmarea cu codul de bare, ajungi la bariera care se deschide frumos pentru că îți citește direct numărul de înmatriculare și știe că ai locul tău acolo.  Parchezi în apropiere de terminalul de plecări, faci câțiva pași și ești la check in. Adio tras de bagaje, program de tren/autobuz etc! Prețurile le puteți verifica și pe site. Ca și exemplu, pentru ultima vacanță de acum o lună, prețul pentru 15 zile a fost echivalentul a 170 de lei.  Acum văd că sunt și perioade cu reduceri, deci se pot prinde și oferte mai bune. Parcarea e supravegheată, nu am avut niciodată probleme și nici nu am auzit povești în acest sens. Poate or fi, cine știe…eu mă raportez la experiența mea pozitivă vis-a-vis de parcarea de la acest aeroport. Sper să vă fie de folos informația! 🙂

Read More

4 comments

  1. Articolul e util, intr-adevar! Si eu zbor mereu din Budapesta. Ma costa 300 lei microbuzul, dus-intors. M-am gandit de multe ori la varianta parcarii de acolo dar…nu m-am informat 🙂 Acum, am info dorita. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *