Malls, shopping și fashion în Hong Kong

Parcă ultimul articolul nu e complet dacă nu precizez tare și clar, cât de comercial e totul în Hong Kong. Brand-uri, reclame, publicitate, culoare, sclipici și superficialitatea care rezultă până la urmă din toate acestea. Atât de multe centre comerciale mi-a fost dat să văd în toată această vacanță, cât să-mi ajungă pentru o viață!

Avenue of Stars, Hong Kong
Avenue of Stars, Hong Kong

Nici nu prea aveai cum să le eviți, pe unde te plimbai sau dacă voiai să te îndrepți spre o anumită stradă sau zonă, treceai inevitabil printr-un mall. Sunt peste tot! Nicicând, niciunde nu am văzut atât de multe.  Citeam pe undeva că ar fi peste 240 (?).  La fiecare ieșire de metrou dai peste un mall. Ca accesul să fie mai ușor, în zonele de trafic intens, ele sunt conectate prin pasarele. Dacă te duci sus pe Vârful Victoria, dai peste cel puțin două mall-uri. Când am luat feribotul spre Macao, plecarea s-a făcut dintr-un….exact, mall!!!

Văzând cât sunt de multe și știind că Asia e destul de ofertantă pe partea de shopping, mi-am zis că o să-mi mai adaug la garderobă câteva hăinuțe. Era a doua vacanță în Asia, după Thailanda. Iar dacă e să vă dau un sfat vouă celor care sunteți cu shoppingul și aveți în plan să mergeți în Thailanda, atunci acela e să mergeți cu bagaje cât mai goale. Bangkok-ul are centre comerciale suficiente (nu cred că așa multe ca în Hong Kong totuși) și prețuri pentru toate buzunarele. Așa că, după experiența cu Bangkok, am crezut că va fi la fel și în Hong Kong.

Dar, deși poate părea raiul cumpărăturilor, lucrurile nu stau chiar așa; și asta, în sensul că, pentru mine acesta ar însemna pe lângă oferta diversificată, și prețuri accesibile. Și aici Hong Kong-ul își dă arama pe față, doar e unul dintre cele mai puternice centre financiare din lume, iar acest aspect se reflectă și în prețurile afișate în centrele comerciale. Mari, mari! Poate că merită în perioada reducerilor? Cine știe…? Cât timp am stat acolo, nu am prins oferte interesante și nici nu am găsit nimic care să-mi stârnească interesul și care să merite, așa că nu mi-am cumpărat mare lucru! Na, poftim! Adevărul e că nici nu am căutat foarte mult, că nu pentru asta era vacanța. Mai mult am rămas cu imaginea mall-urilor care se întrec în design și decorațiuni- mai ales că am fost la început de decembrie când totul era pregătit, din punct de vedere al marketing-ului, de Crăciun.

Am câteva poze pe acest subiect, cele mai interesante fiind, zic eu, cele cu reclamele imense de pe străzi.

P.S: de fapt, de o experiență bună tot am reușit să am parte și la mall: la Mega Box, am fost pentru prima dată la un film (Viața lui Pi) la Imax 3D! Big like!

Mall Hong Kong
Mall Hong Kong

 

Mall Hong Kong
Mall Hong Kong

Mega Box Hong Kong
Mega Box Hong Kong
În Mega Box, găsești magazine, o Ikea destul de mare dar și un teren de hochei!
În Mega Box, găsești magazine, o Ikea destul de mare dar și un teren de hochei!
Reclame
Reclame

 

Reclame Hong Kong
Reclame Hong Kong

Și ca să-mi întărească și mai mult imaginea aceasta de oraș în care se pune mare preț (și la propriu, și la figurat) pe shopping și fashion, întâmplarea a făcut să dăm peste un catwalk în aer liber, amenajat fix de-a lungul Avenue of Stars. Așa că am asistat la o paradă de modă rezultată dintr-un parteneriat olandezo-hong-konghez, cu modele aduse de ambele părți. Hainele nu au fost cine știe ce, însă mi-a plăcut locația foarte mult. Așa că îmi pun speranțele în imaginea frumoasă care se deschide asupra Portului Victoria și a clădirilor din prima linie, să mă salveze pe acest subiect, dat fiind faptul că nu am putut prezenta o listă de cumpărături de acolo… :)))

Avenue of Stars, Hong Kong
Avenue of Stars, Hong Kong

Modele locale
Modele locale
Model olandez
Model olandez

 

Pregătiți de coborâre
Pregătiți de intrare

 

Hop și eu!
Hop și eu!

 

Read More

2 comments

  1. Frumoasa experienta mall-ului. Nu prea obisnuiesc ca le vizitez in strainatate, dar daca face parte din cultura lor, asa cum vad ca e la Hong Kong (240 de mall-uri?? wooww) m-as duce.

    Frumos ca ai prinzi prezentarea de moda, totusi vad ca multe modele au trasaturi europene si nu asiatice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *