2014 călător

Inspirată de faptul că lumea a început deja să-și facă rezumatul anului pe facebook :)), cel puțin la nivel de poze, m-am gândit și eu retrospectiv la 2014, din punct de vedere al călătoriilor. Și a fost un an foarte bun!

Am intrat în noul an cu planul clar de a vizita doar locuri noi. Eram foarte hotărâtă! Pășeam în 2014, într-un loc nou pentru mine, la Bran, am vizitat pentru prima dată cetatea Râșnov, peștera Valea Cetății, stațiunea Predeal, am revăzut Brașovul și Sighișoara.  A fost o alegere bună și chiar dacă nu am avut parte de zăpadă, am avut ocazia să petrec timp cu oameni interesanți și să decopăr obiective noi, în țara noastră.

Tot socotind câte aș mai vrea să văd în lumea asta mare și tot măsurând timpul- atunci când ai zile de concediu numărate dar și dor de ducă, trebuie să calculezi și să te organizezi bine de tot-   am tot încercat să-mi fixez cât mai bine planul acesta de a vedea în 2014 doar locuri noi…Eiiii, atât m-a ținut, până la….prima vacanță din martie! Cum era o ieșire de grup, m-am conformat planului comun, așa că, în martie am ajuns din nou în Franța, în Alpi. Mda, după ce stai un an întreg acolo, zona nu mai poate fi considerată ca fiind nouă pe listă, dar cum eu văd partea plină a paharului de cele mai multe ori, am zis că dacă am fost în stațiuni noi, se pune, nu? :)) Mi-am revăzut prietenii din zonă, am vizitat pentru prima dată Annecy, am vizitat mai bine Grenoble, așadar a fost săptămână reușită.

Apoi, în iunie, s-a întâmplat Paris-ul! Nu mai știu pentru a câta oară, dar …Parisul e întotdeauna o alegere bună pentru mine, iar faptul că am fost cu familia, mi-a adus și mai multă încântare!

Și cum stăteam eu așa și cugetam (prin iunie se întâmpla asta) la faptul că ultimele mele trei ieșiri în afara țării au avut ca și destinație Franța (deosebită de altfel) și ce mă fac cu planul meu care se referă la țări noi, la locuri noi, în zone diferite, am avut un moment dintr-acela, de gata, până aici, am luat harta, am calculat bugetul, m-am uitat la vreme, și am declarat teatral: plecăm în Singapore și Indonezia! 🙂  Așa că iulie ne-a prin acolo, oferindu-mi ceea ce voiam neapărat, apoi restul: o experiență nouă!

Nu am lăsat deoparte nici țărișoara noastră frumoasă, așa că în august am petrecut un weekend la Sovata-Praid-Corund, iar în septembrie, unul la Herculane, am revăzut zimbrii de la Hațeg și am făcut din nou pe gazda ducându-mi prietenii la castelul de la Hunedoara, cetatea Devei, Geoagiu, Alba-Iulia.  Fără s-o dau în naționalism, chiar mi-ar fi plăcut să văd mai multe zone din România în acest an. Punct de îmbunătățit la anul!

Și totuși, să nu gust eu anul acesta o bucățică de Italia? cât ar fi ea de mică? Nu se poate!!! Așadar, Bergamo și Verona la pachet, în septembrie, vă rog. Buunnn, Italia gustată și anul acesta, me, happy! Am încercat aceeași abordare și pentru Spania mea dragă, dar nu mi-a mai mers…:))) deja mă cam întind, nu?

În octombrie, am bifat și weekendul la Hajdúszoboszló, weekend care a devenit tradiție deja de câțiva ani. La fel cum e și weekendul la Budapesta, însă cum am făcut sau nu am făcut, nu știu, că anul acesta nu am reușit să ajungem să ne vizităm prietenii dragi de acolo. Tz..tz..tz… la anul!

În noiembrie, o decizie scurtă, m-a dus să fac cunoștință cu Olanda.  Foarte încântată de cunoștință! mai vin pe la tine!

Și cum călătorului îi șade bine cu drumul, anul nou ne prinde în Kaprun, combinat cu puțin Salzburg și Viena. Nu am mai fost la schi în Austria, sunt foarte curioasă și abia aștept să văd cum e zona.

Buuun, cam acesta a fost 2014 pentru mine din punct de vedere al călătoriilor. A ieșit foarte bine și sunt tare mândră de el! Planuri pentru la anul? cu duiumul!! pentru că în mintea mea e o avalanșă de locuri de văzut, iar dacă măcar o parte ajung să se concretizeze pe lista mea, voi fi tare fericită!

Așa că să vedem ce aduce 2015! Vă doresc un An Nou cât mai bun, cu sănătate, să vă îndepliniți planurile, iar dacă sunteți amatori sau împătimiți de călătorii, vă doresc la cât mai multe și/sau cât mai frumoase! ceea ce-mi doresc și mie! 🙂

La mulți ani!

 

Read More

10 comments

 1. Te-ai plimbat in 2014, nu gluma, ceea ce iti doresc si pentru la anu’ ;). Multe bucurii si multe calatorii frumoase! Sa ne citim cu bine si in 2015 🙂

  1. He…he…a fost un an neasteptat si pentru mine! multumesc, Larisa! iti intorc toate urarile de bine, calatorii frumoase si tie si povesti cat mai multe pe care sa le savuram cu totii!

 2. Pentru mine 2014 a fost un an destul de sarac in ceea ce priveste calatoriile. Am insa de gand sa compensez, cu varf si indesat, in 2015. Prima destinatie pe lista: Austria. Apoi sudul Frantei, printre castele.

  1. Pai daca 2014 a fost sarac in calatorii, iti doresc un an nou care sa-l compenseze cu varf si indesat! La ce castel in sudul Frantei te referi?

   1. Stiu ca sunt multe castele in sudul Frantei, nu vizez doar unul, ci cat de multe intr-un soi de circuit, intre Cannes si Marseille sunt mai multe in munti. Acum cativa ani cand am fost la Nisa, am urcat si la Eze-sur-Mer, un satuc medieval foarte bine conservat, un satuc fortificat care arata fabulos.

 3. Un an destul de bogat in peisaje, iti doresc ca in 2015 sa fie si mai bogat in calatorii. Eu asta imi doresc pentru mine si pentru sotul meu, sunt vreo cateva locuri in care chiar vrem sa ajungem in acest an, sper sa si reusim.

 4. Vrem să rămânem pe meleagurile noastre – Delta Dunării şi mai apoi vrem să vizităm vreo câteva staţiuni balneo-climaterice. Acestea deja sunt puctate pe harta noastra mentala cam cum ai facut tu cu piunezele pe harta Europei, dar in afara de acestea sper sa fie si altele – surprizăă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *