31, 5 , 22…

…dacă tot e nebunia cifrelor în ultima perioadă…:)

Am avut două săptămâni pline și agitate, cu foarte multe emoții, de diverse feluri, atât pe plan personal, cât și profesional…și politic…:)))

Cum cifrele au roit în jurul nostru în vremea aceasta, am și eu 3 de actualitate în această săptămână.

22 Olanda

31 e vârsta pe care am împlinit-o duminică. Ca să ne lămurim din capul locului, nu aș schimba vârsta asta cu una cu 2 în față decât dacă aș putea să-mi iau și mintea de acum cu mine. :))) deloc surprinzător, nu? Ce e mai îngrijorător e că stau și mă gândesc dacă, oare, la 40 voi zice la fel despre 30? :)) Ehhh, dar și anii în care ai mai puțină minte maturitate- după cum reconfirmam chiar ieri, într-o discuție cu o colegă deșteaptă și drăguță- își au rostul lor, în sensul că acum suntem rezultatul evenimentelor, sentimentelor și senzațiilor prin care am trecut de-a lungul timpului, precum și a influenței, mai bună sau mai puțin bună, a oamenilor cu care am interacționat.

5 sunt anii petrecuți, până acum, alături de Andrei și pe care-i vom aniversa duminică; datorită influenței lui pozitive, am devenit un om mai bun. Mă rezum la atât, aici, pentru că nu scot la paradă sentimentele si gândurile din această categorie.

Iar 31 și 5 de sărbătoare, au venit la pachet cu un cadou în dreptul căruia se așează frumos, un 22.

22 e numărul piunezei-țară pe care o voi înfige chiar mâine, pe harta mea personală. După cum am mai spus și în alte rânduri, pentru mine experiențele de călătorie sunt mai importante decât număratul lor. Însă, cum fiecare țară vine cu doza de specificitate și autentic în  aceste experiențe, eu vreau să cresc numarul piunezelor-țări cât mai mult posibil.

Chiar azi-dimineață, citeam că Cezar își va adăuga pe listă, numarul 97. 97!!! hm….încă o dată: 97!!! Impresionant! Îl apreciez foarte mult pentru pasiunea, răbdarea și interesul cu care și-a construit acest palmares. Urmăream de ceva vreme (ba chiar i-am și scris de vreo două ori pe acest subiect) când va face pasul de la 96 la…100! 🙂 Așa ca să fie cifră rotundă! 🙂 Felicitări! Oare mai avem vreun conațional, pasionat de călatorii, cu o asemenea listă de experiențe?

Booon, 22-ul meu de junior, poartă numele de Olanda. Iar cum totul s-a întâmplat foarte repede, în privința cadoului- de o săptămână- nu am avut vreme să mă pregătesc. Așa că astăzi, cum am zi liberă, mă pun cu burta pe bloguri și pe cartea primită cadou (mulțumesc!). Din câte știu până acum, aș vrea să mă plimb pe străduțe, să văd faimoasele canale și poduri, să vizitez muzeul Van Gogh, casa Annei Frank și muzeul Amsterdamului. Ce ziceți, e bine? alte sugestii?

Read More

7 comments

 1. La multi ani frumosi in cazul acesta, si pentru tine si pentru voi, si desigur la cat mai multe piuneze!
  Suntem de aceeasi varsta, doar cateva luni diferenta :). Si asa zic si eu, ca n-as schimba varsta asta cu una care incepe cu 2 decat daca as putea sa iau si varsta cu mine :))
  Calatorie placuta in Olanda!

 2. Noua ne-a placut si Nemo (muzeul de stiinta) si cel al marinei (daca imi amintesc corecr cum se cheama) care are un vapor de pirati ancorat langa (desi erau pentru copii ambele). Sunt unul langa celalat. Am fost si la fabrica Heineken (draguta vizita). Muzeul de arta contemporana e frumos (daca te atrage arta contemporana).

  1. Merci, Andreea! le-am notat pe primele doua. Stiu pe cineva care ar fi foarte incantat sa ajungem acolo…fabrica Heineken suna interesant- nu am mai fost pana acum intr-un asemenea loc si nu stiam ca se viziteaza. Merci de pont! cu arta contemporana nu prea suntem prietene…Merci de sugestii!

 3. Încep cu ce sa nu faci prin Amsterdam :).
  1. Sa nu mergi în muzeul sexului. E o super mare tâmpenie… părerea mea.
  2. Sa nu încerci drogurile, ierburile, ciupercile etc.
  3. Sa nu faci poze în cartierul rosu sau dacă vrei sa faci, sa nu pozezi vitrinele. Mare atenție 🙂
  4. Sa eviți asa numitele steakhouse-uri.

  Recomand:
  1. Sa mergi la Madame Tussauds
  2. prin piata de flori. (am scris pe blog)
  3. In piața Albert Cuyp
  4. recomand lantul de restaurante “La Place”
  5. excursia cu barca pe canalele din oraș

  1. Ovidiu, 1, 2, 3 de la NU, notat! 🙂 4, de ce? chiar voiam sa merg la un steakhouse…?

   Si din categoria DA 1,2,3,4 notat….cat despre 5, sa vedem cum va fi vremea!

   Multumesc de sfaturi!

   1. Dacă tot vrei sa mergi la un steakhouse, sa nu le încerci pe cele de pe Damrak (cum se merge de la gara centrala spre palatul regal). Aici am mâncat cel mai prost T-Bone steak…ever. Probabil am avut ghinion 🙂
    cat despre punctul 5….Nu contează cum e vremea pentru ca sunt acoperite 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *