Apusuri balineze

Nu cred că au trecut neobservate, în pozele de aici, mulțimile de oameni care vin seara, pe plajă, să admire apusul. Cum se apropie ora de apus, râuri de oameni se îndreaptă spre plajă. Sunt mulți turiști în mod cert, dar am observat și foarte mulți localnici. Cred că ține de stilul lor de viață, să vii seara pe plajă, să te întâlnești cu cunoscuți, să mănânci acolo, copiii să se joace…La fel cum la noi, la țară, lumea iese seara la poartă, sau duminica la bancă, tot pentru socializare, în Bali se întâlnesc pe plajă.

Apus balinez
Apus balinez

Turiștii vin, desigur,cu precădere pentru apus. Care într-adevăr e frumos, culori plăcute și interesante, mai ales dacă ai șansa să nu fie nori. Am prins câteva apusuri frumoase, dar nu pot să spun că au fost senzaționale. Mai mult decât culorile, mie mi-a plăcut atmosfera de pe plajă, așa că m-am plimbat în sus și jos  (iar plaja din Kuta e destul de lungă), ca să simt cât mai mult din veselia oamenilor din jur.

Apus Bali-plaja din Kuta
Apus Bali-plaja din Kuta

Dacă vreți să prindeți apusul și să surprindeți și atmosfera de dinainte, atunci e recomandat să fiți pe plajă, în jurul orei 17.30. Pentru că, puțin după ora 18 ( cu variații de-a lungul anului), soarele e deja apus. Bali e la Ecuator, așa că la 6 dimineața e deja lumină, iar la 6 seara se lasă întunericul. Variațiile din timpul anului sunt doar de ordinul minutelor, și nu a orelor ca și prin părțile noastre.

Apus Bali-plaja din Kuta
Apus Bali-plaja din Kuta
Apus Bali-plaja din Kuta
Apus Bali-plaja din Kuta

Apus Bali
Apus Bali
Localnici
Localnici
Cu mic, cu mare...
Cu mic, cu mare…

Descoperă și celelalte articole din această călătorie : Bali- iulie 2014

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *