Singapore văzut de pe Marina Bay Sands

Chiar din prima zi, am vrut să admirăm orașul de sus, așa că nu puteam altfel decât cu o urcare pe celebra Marina Bay Sands. Am prins o vreme excelentă de-a lungul întregii șederi (chiar dacă într-una din zile temperatura a urcat până la 34 de grade, în rest au fost undeva în jur de 29-30 de grade), nu a plouat nici măcar într-o zi, ceea ce a fost foarte bine, mai ales că statisticile pentru vizitarea Singaporelui nu sunt pe verde sută la sută în nicio lună (apropo, vă recomand site-ul acesta atunci când doriți să aflați când e bine de mers undeva). Asta mai mult din cauza umidității foarte ridicate de-a lungul întregului an. Ceea ce voiam de fapt să spun în legătură cu vremea și Marina Bay Sands, este că am avut parte de o perspectivă minunată asupra orașului, fără piedici de natură meteorologică.

Marina Bay Sands
Marina Bay Sands

Marina Bay Sands, deschisă în 2010, e considerată cea mai scumpă clădire din lume, costurile de construcție fiind estimate undeva la 6 miliarde de dolari. Clădirea face parte din portofoliul companiei Las Vegas Sands, care deține multe proprietăți imobiliare, din care o bună parte e formată din cazinouri impresionante, răspândite în întreaga lume.  Arhitectura aparte (un fel de navă așezată pe trei piloni) a devenit rapid imaginea reprezentativă pentru Singapore, folosită în promovarea turistică a orașului-stat. Hotel, cazino, restaurante, mall (la subsol), centru de convenții, teatru, Muzeul de Știință și Artă, skypark, piscină cu senzația infinitului, platformă de observație, toate sunt sub cupola Marina Bay Sands.

Accesul la esplanada de observare a fost ușor, fără stat la coadă sau bilet cumpărat în prealabil. Costul unui bilet la categoria adulți este de 23 $ singaporezi (aproximativ 60 de lei). Am crezut că vom putea merge și la faimoasa piscină cu senzația infintiului, însă m-am înșelat: accesul e permis doar pentru oaspeții hotelului, așa că m-am limitat la o privi de la distanță,  și să mă uit luuung la cei  care profitau de apă, soare și priveliștea de vis, de la 194 m înălțime. Panorama de 360 grade asupra orașului, este fantastică! Dar mai bine, de data aceasta, să las pozele să vorbească în locul meu.

Podul de acces la Marina Bay Sands
În prim-plan, Muzeul de Artă și Știință, clădire în formă de floare de lotus
Marina Bay și pe timp de zi
Cei trei piloni care găzduiesc camerele de hotel

Marina Bay văzută de la etajul 73 al Swissôtel The Stamford

 

Panorama asupra clădirilor business
Poza asta îmi dă o senzație de generic de film Dallas 🙂
Și cam așa se vede…
Scena din planul doi e pentru parada care urma să se desfășoare de ziua națională (în august)
Strâmtoarea Singapore, cuprinsă între Strâmtoarea Malacca, la vest și Marea Chinei de Sud, la est
Gardens by the Bay de sus
Gardens by the Bay de sus
hop-țop și eu!
hop-țop și eu!
Sus de tot
Sus de tot
Portul Singapore văzut de pe Marina Bay Sands
Portul Singapore văzut de pe Marina Bay Sands

Descoperă și celelalte articole din această călătorie : Singapore/Bali- iulie 2014

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *