Delfini și stânci frumoase, în Algarve (excursie în sudul Portugaliei, partea a doua)

M-am luat cu Parisul și am omis faptul că mai am de povestit partea a doua a escapadei în sudul Portugaliei, pe care am început-o aici. Bine că mi-am revenit, după ce mi-a stârnit pofta de Portugalia, coperta de la revista Geo de luna aceasta a ediției franceze, pe care am avut ocazia să mi-o achiziționez în weekend. Prietenii și colegii care merg prin vacanțe sau în delegații în Franța, sunt la curent cu ce vreau să-mi aducă de fiecare dată: un Geo și sunt perfect mulțumită!

Plajă din Algarve

Gata, revin cu povestea acum! Nu am să zăbovesc prea mult la seara petrecută în Faro, pentru că din păcate, nu m-a prea agățat cu nimic: ne-am plimbat puțin pe străduțe, prin centrul vechi, am dat și peste ceva festival cu muzică, mâncare și nebunie, însă nimic memorbil…am ratat oare ceva și e mult mai mult în Faro față de ceea ce am văzut eu?

A doua zi, am pornit din nou la vânătoare de plaje frumoase și stațiuni, doar că de data aceasta, am pornit înspre vest. La nici 30 de km, am ajuns în Vilamoura, o stațiune frumoasă, însă (poate e doar o impresie) puțin cam de fițe, după părerea mea. Multe mașini scumpe, majoritatea cu numere nemțești, ambarcațiuni de lux în port, altă atmosferă față de Estoril sau Cascais, de exemplu. Aș tinde să o compar puțin cu Mamaia în privința atitudinilor, doar poate că e exagerată comparația, pentru că nu mai știu care e gradul de fițoșenie de la noi de pe litoral, dat fiind faptul că anul acesta se împlinesc 9 ani ( sau să tot fie 10?) de când nu am mai fost, așa că mai bine mă abțin, ca să nu greșesc! Între noi fie vorba, parcă mi-e un pic dor să văd cum mai e, ce s-a mai schimbat pe acolo, să salut Marea Neagră, după cum aveam ritualul stabilit încă din copilarie…hmmm, idei, idei…Așaaaaa, ce ziceam? ziceam de Vilamoura, de unde am hotărât să luăm o excursie care să ne plimbe în larg să admirăm faimosul peisaj portughez, cu acele stânci îmbăiate de mare și să facem safari de delfini. Nu știu de ce și de unde a pornit denumirea asta, pentru că pentru mine, safari ține mai mult de vânătoare, așa că mie nu-mi prea place cum sună.

Să stăm la poză în Vilamoura
Vilamoura

Am optat pentru un speed boat- bine, mai mult Andrei, nu eu, pentru că după mine, aș fi admirat totul de pe plajă, numai să evit bărcile. A fost totuși o alegere fericită pentru mine, pentru că mai era ceva opțiune de super mega ultra-speed boat sau alte adjective cu tentă de superlativ absolut, de care am scăpat că prin urechile acului, ținând cont de faptul că am un prieten doritor de adrenalină! Totuși, se pare că scaunele aveau un design destul de bun, simțeai că te îmbrățișeazăși te țin bine de tot atunci când sărea barca de pe coama unui val pe a altuia, așa că m-am simțit rău numai puțin, așa că nicio poveste gen cea de aici, sorry guys! :)))

Să ieșim în larg
Ne indepărtăm de coastă
În zare, un oraș…să fie oare Albufeira?

Am căutat mult delfinii, nu cred că exagerez când zic vreo 2 ore; deja organizatorii comunicau cu alte bărci ieșite în larg în aceași căutare, ceva de genul, care îi vede primul anunță și dă coordonatele și țuști, mergem acolo. Ceea ce s-a și întâmplat într-un final, când delfinii s-au hotărât să nu se mai joace de-a v-ați ascunselea cu noi. Probabil că au avut partea lor de fun, văzându-ne cum îi căutăm ca disperații. Și au venit, și au sărit, și ne-au stropit, au scos sunete, au făcut spectacol, așa vreo 5-7 minute, și duși au fost! Super! mulțumităși cu atât, pentru că-mi sunt tare simpatici!

Uite-i că apar!

Apoi, am putut admira în voie coasta și stâncile. Mi-a plăcut foarte mult peisajul, ziceți și voi, dacă nu e frumos?!?

După-masă, am luat din nou mașina și am părăsit Vilamoura, cu GPS-ul setat pe Praia da Falesia, o plajă renumită din Algarve. Soare, căldură, apa tot rece…bine, revin și zic, tot nu la fel de rece precum era în zona Estoril, dar nici prea departe cași temperatură. Din cauza asta, m-am răcorit, așa, mai mult la mal, dar bine a fost și așa!

Praia da Falesia

Spre seară, am pornit înapoi spre Estoril. Sunt conștientă de faptul că aș fi avut nevoie de cel puțin două săptămâni că să explorez mai mult regiunea Algarve, însă mă bucur și de cele două zile, dat fiind faptul că în această vacanță ne-am concentrat cu precădere pe Lisabona, Sintra și împrejurimile acestora. Și numai bine, Algarve e motiv de reîntors…dar ce tot vorbesc aici? toată Portugalia e un motiv de reîntors!

[google-map-v3 shortcodeid=”c939e0fc02″ width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Vilamoura, Portugal{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Piuneză din vacanță în Portugalia – iulie 2010

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *