În vizită la Mondial de l’Automobile

Dacă planificați să mergeți toamna aceasta la Paris și dacă doriți să admirați mașini frumoase, puternice, ultimele modele din acest domeniu, atunci trebuie să faceți o vizită la Mondial de l’Automobile! Acest eveniment se mândrește cu faptul că este urmașul primei expoziții internaționale de mașini, din 1898, ținută în Grădinile Tuileries, la care se adaugă faptul că este cel mai vizitat salon auto din lume ( peste 1. 200.000 vizitatori în 2012- date luate de aici).

Știi, nu ești tu, sunt eu….legatura mea cu Matizul meu e prea puternică ( adaptare dupa fabula Vulpea și Strugurii, de Lev Tolstoi)

Începând cu anul 1976, salonul se ține tot la doi ani, în anii pari. Așadar, 2014 e anul lui, iar datele  destinate vizitării sunt între 4 și 19 octombrie (zilele de 2 și 3 octombrie sunt destinate doar presei).

Salonul din 2012

Locația este la Parc des Expositions, de la Porte de Versailles.  Ca să ajungi acolo, poți folosi metroul 8 (oprire la stația Balard) sau  pentru stația Porte de Versailles se poate lua metroul 12, tramvaiul 2 sau 3,  autobuzul 39 sau 80.  Prețul unui bilet este de 14 euro/persoană.

În fiecare an, pe lângă expozițiile clasice, există și câte o temă aleasă pentru o expoziție unică. Dacă printre cele abordate în anii trecuți se regăsesc Automobilul în Cinematografie, Taxiurile în lume, Automobilul și Publicitatea, anul acesta, tema aleasă va fi Automobilul și Moda.  Sună interesant, nu ?

În 2012,  am ajuns și eu să vizitez Mondial de l’Automobile, fără să fie cuprins în planurile mele inițiale. La intrare am primit harta cu cele opt hale pregătite cu mașini puse la expoziție, unde era precizată locația fiecare mărci, pentru o mai bună orientare.  Am stat câteva ore la expoziție, am admirat mașini și modul de organizare al show-ului. Nu vă pot da detalii tehnice, pentru că nu mă pricep. Am admirat și eu ca un simplu vizitator, modelele, scenele și decorul pregătite pentru prezentare, ideile inedite ale unora de-a ieși în evidență. Era aglomerat, însă nu chiar sufocant, cum am văzut că ar fi fost în primele zile ale deschiderii.

La modelele mai prețioase, nu era permis accesul în mașină. Așa că doar stăteai și le priveai din afară. La altele, în schimb, unde se putea intra în mașină, se făceau cozi lungi de tot. A fost nebunie mare la proaspătul lansat, pe atunci, model de Renault Clio.  Am intrat și eu în câteva mașini, printre care și într-o Dacie :). Cum altfel ? Am urcat într-un Sandero Stepway, mândră de faptul că marca noastră (acum cât mai e…nu discut) era și ea prezentă la salon. Oricum standul Dacia nu ducea lipsă de vizitatori, care pe lângă modelul prezentat, erau atrași poate, și de faptul că se dădeau pixuri și plase inscripționate. Š 🙂

Spațiul Renault

 Ce să mai zic, a meritat vizita : un salon auto de asemenea anvergură merită încercat măcar o dată ! Și poate dacă nu ești tu cel pasionat de mașini, poate cineva drag ție, este. Și sună bine ca și cadou, nu ?

 Vă las să vă bucurați de poze, și cine știe, poate în toamnă, sunt printre noi și persoane care o să admire modelele live !

Configurator
Read More

One thought on “În vizită la Mondial de l’Automobile

  1. Ai dreptate,eu nu sunt pasionata deloc de masini dar o data in viata m-as duce la o expozitie sa le vad live! Am fost deja la una cu masini e epoca si imi doresc sa merg si la una cu masini editie limitata 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *