Cum am ajuns în Tenerife ?

Totul a plecat de la faptul că am vrut neapărat, anul trecut, să mă duc la un concert Muse.  Numai bine, ocazie să văd și un oraș nou! Așa că am luat lista cu orașele unde urmau să concerteze cei de la Muse și am început filtrarea.Am lăsat doar orașele cu concerte în luna iunie (când puteam merge), le-am  eliminat pe cele  în care am mai fost,  apoi m-am uitat la orașele în care nu ajungi direct, cu zbor din Cluj, cel puțin nu cu un low cost, așa, ca să caut variante de ajuns acolo, pentru că acum aveam un scop :). Și așa au rămas pe listă Porto și Amsterdam. După un minut de gândire, am zis să combinăm  ieșirea asta și cu o vacanță la mare. Și cum îmi era dor de Portugalia, ca să-l conving și pe prietenul meu, am scos muniția grea : hai, că de acolo mergem în sudul Spaniei ! de ceva vreme pe lista noastră- Marbella, Sevilla, Granada-Alhambra. Așa că Porto a ieșit marele câștigător, iar impresiile despre oraș,  le puteți găsi aici, despre concert, o să revin în următoarea perioadă.

 Și am început marea căutare de bilete de avion. Voiam să plecăm din Cluj, să nu ne mai complicăm de data asta, cu Budapesta. După câteva variante, am ales Cluj-Dortmund cu Wizz-ul, iar de acolo cu Rynair, direct Porto. Zborul din Cluj a fost dimineața, iar cel spre Porto, undeva la 9 seara. Așa că am avut o zi întreagă de petrecut în Dortmund (ca să nu mă abat totuși de la subiect, o să revin cu detalii altădată).

 Bun, până în Porto să zicem că a fost ușoară căutarea. Însă cu sudul Spaniei, nu am putut să o ducem la bun sfârșit; eu vroiam să stăm măcar vreo 4 zile la mare, să ne relaxăm. Însă nu puteam să ajungem acolo și să nu dăm o fugă în zonă, fie ea și de 200 de km, până la Alhambra. Ba mai erau și Gibraltar, Cadiz și Sevilla. Deja  ne întindeam prea mult cu planurile și nu ne puteam încadra în zilele de concediu alocate acelei vacanțe. Plus că tot socoteam cum să facem : să luăm avionul până în Madrid și de acolo mașină închiriată, să căutăm ceva pe Malaga (nu am găsit decât cu escală, parcă și prețul nu ne încânta), să închiriem mașină din Porto și să facem un road trip până în Marbella…deja prea mult condus, și ne îndepărtam de relaxarea pe care-o vroiam. Așa că tot am stat și m-am uitat la hartă și dintr-o dată mi s-a aprins beculețul : ce zici de Tenerife ? hhmmm, nu sună rău. Ia să vedem cum să facem.

Tenerife din avion
Tenerife din avion

Am găsit varianta Porto- Madrid, escală de vreo trei ore, iar apoi Madrid- Tenerife Sud (după parcurgerea articolelor Ioanei, ne-am orientat către stațiunile de acolo- Playa de las Americas și Los Cristianos). Ambele cu Ryanair, iar totalul de persoană pentru cele două zboruri a fost aproximativ 90 de euro.

 Așa că, cu părere de rău, am lăsat ideea cu sudul Spaniei deoparte, dar cu promisiunea că ne vom cunoaște într-o zi, și am mers pe varianta cu Tenerife. Am stat o săptămână întreagă acolo, deci am putut să ne relaxăm cât am vrut, am și vizitat locuri frumoase, și am avut parte și de doza de Spania pe care o vroiam, chiar dacă e diferit acolo, față de Spania continentală.

 Pentru întoarcere, am mers pe varianta Tenerife Sud- Barcelona- escală de câteva ore, luat tren din aeroport, fugit repede până în centru, strigăt de bucurie : te saaaalut, Barcelona frumoasă, mi-a fost dor de tine!!! suc, fructe și sandvișuri din La Boqueria, întors la aeroport și de acolo cu Wizz-ul înapoi la Cluj.

 Ca să rezum drumul :

 Cluj- Dortmund

Dortmund- Porto

Porto-Madrid

Madrid- Tenerife Sud

Tenerife Sud-Barcelona

Barcelona-Cluj

A fost un capriciu care ne-a costat, la nivel de zboruri, aproximativ 550 de euro/persoană, combinație de Wizz cu Ryanair. Poate părea mult la prima vedere, însă schema asta ne-a permis să stăm o zi în Dortmund, patru în Porto, o săptămâna în Tenerife și câteva ore în Barcelona.

 Legat de vacanța în Tenerife, prin agențiile de turism, cel puțin anul trecut, am văzut că prețul pleca de pe la 900- 1000 de euro de persoană, cu zbor din Budapesta. Din București, nu am reținut prețurile.  Un preț care include zborul, cazarea și poate mesele- în funcție de ofertă.

 Ce pot să vă spun, e că mie mi s-a părut ieftină cazarea în Tenerife, comparativ cu alte locații de vacanță din sudul și vestul continentului.

 De exemplu, noi am stat în Playa de las Americas, la acest hotel, iar prețul pe o săptămână, cu trei mese incluse și acces la piscină, a fost undeva, în jur de 350 euro/ persoană. Hotelul arată foarte bine, camerele sunt mari și frumoase, mâncarea a fost foarte bună și variată, atmosfera foarte plăcută, plin de nordici și englezi, iar până la plajă erau sub 10 minute de mers lejer.

 Sunt sigură că la nivel de cazare, se pot găsi variante și mai bune. Chiar m-am uitat pe booking.com și sunt foarte multe opțiuni pentru Playa de las Americas și Los Cristianos, cu prețuri variate, depinde ce dorește fiecare (de exemplu, hotel de trei stele, o săptămână cu demipensiune pentru doi adulți și un copil, 500 de euro în iunie). Iar, pe airbnb.com, am găsit un apartament cu o o cameră, la 250 de euro/ săptămâna (deci, 125 de persoană).

Plaja seara
Plaja pe timp de noapte, cu hoteluri in fundal
Hoteluri la ceas de seara

 Acum, dacă eliminăm deviația pe care am avut-o noi prin Dortmund și Porto, poate că se pot găsi zboruri spre Tenerife, prin Madrid sau Barcelona,cumulate ca și preț, undeva la 400 de euro/ persoană. Da, avionul e scump până acolo, însă totuși nici nu e așa aproape; iar dacă aduni cazarea rentabilă, poți avea o vacanță în Tenerife, începând de la aproximativ 600 de euro.

 Cei care ați mai fost pe cont propriu, cum ați făcut să ajungeți în Tenerife ? poate ați găsit variante mai bune ca și preț și timp ?  Aștept și experiența voastră!

[google-map-v3 shortcodeid=”2373a1a592″ width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”true” addmarkerlist=”Playa de las Americas, Tenerife{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *