Să mai evităm statul la coadă…

De câte ori nu am renunțat să vizităm ceva doar pentru că era coada prea lungă? Sau de câte ori am stat zeci de minute în șir să ajungem să luăm biletul cu pricina ? De multe ori, în cazul meu…! E un timp pierdut, care nu aduce nimic bun din punctul meu de vedere. De cele mai multe ori, dacă ai ghinionul să vrei să vizitezi ceva faimos, să mai fie și plin sezon turistic, și nu există o altă alternativă, atunci nu ai ce face decât să stai, să aștepți în rând, să te uiți și să-i analizezi pe colegii tăi de așteptare, atât de bine, încât după, ai putea să le reproduci trăsăturile fizice pe hârtie… și nu ești pictor…:)

Imaginați-vă, să fiți, de exemplu, în Paris, și să stați vreo două ore la coadă la Tour Eiffel…nu mai bine le folosiți ca să mai explorați puțin orașul ? și pentru asta, alternativa, de care vorbeam mai sus, există, în unele cazuri : biletele online

Picture taken from this blog:  http://pdxcyclst.wordpress.com/

Înainte de vacanță, obișnuiesc să mă uit pe site-ul obiectivelor turistice vizate să le vizitez, să văd, dacă cumva, am această opțiune. Am folosit-o de câteva ori și am fost chiar foarte bucuroasă de alegerea făcută. Îmi amintesc clar cum la Florența, la Galleria dell’Accademia, ca să-l vedem pe David al lui Michelangelo, ar fi trebuit să stăm la o coadă, parcă fără sfârșit… Însă, având biletul deja cumpărat online, când am ajuns, am mers direct la secțiunea rezervări, iar în două minute eram înăuntru. VIP printr-un singur click și la același preț! 🙂 Cel mai bine e, ca la cumpărarea acestor bilete, să se folosească site-urile oficiale de turism ale acelor obiective, evident, pentru evitarea vreunei fraude.

Nu toate obiectivele oferă această posibilitate, însă, din fericire, din ce în ce mai multe! Avantajul clar e timpul câștigat, ba chiar, un preț mai mic la unele dintre ele. Dezavantajul e că, încă mai sunt multe obiective care nu au acest sistem, iar la cele celebre de exemplu, care îl au deja implementat, rezervările se fac cu luni înainte. Dar, dacă aveți deja biletele de transport luate și știți sigur că vreți să ajungeți să vedeți și obiectivul X, atunci, aspectul acesta e acoperit. Sigur, să ai deja biletele cumpărate/rezervate dinainte, te condiționează cumva la organizarea celorlalte vizite și trasee, însă, cred că e ceva cât de cât ușor de făcut. Biletele trebuie să fie listate în prealabil sau salvate pe mobil, tabletă etc, în funcție de indicațiile pe care le regăsim tot pe site-urile oficiale.

Am tras cu ochiul la doar câteva obiective turistice din Europa și am văzut că au acest mijloc de cumpărare a biletului : Sagrada Familia- aici, Louvre- aici, Tour Eiffel- aici, Schoenbrunn- aici, ba chiar pentru Florența există o întreagă listă cu bilete online. Desigur că lista orașelor care oferă un site centralizat e mai lungă, așa că, merită verificat acest aspect în funcție de ce avem fiecare în plan pentru următoarea escapadă. Să-mi ziceți ce găsiți !

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *