Unirea din Iași

În weekendul care a trecut am dat o fugă până la Iași. Din păcate nu am reușit să vizitez mai nimic (am avut o tentativă legată de Copou care a eșuat), oricum nu mă așteptam să am timp, însă acum parcă sunt și mai pornită să-i acord Iași-ului câteva zile, pur turistice. Nu am mai fost până acum la Iași, însă, chiar și din privirea în fugă pe care am aruncat-o pe străzile orașului, am rămas plăcut surprinsă. Străzi largi, spațioase (deh,oraș de câmpie/podiș), parcuri, multe clădiri vechi, încărcate de istorie și cultură, biserici…apoi, toate casele memoriale care se află în acest oraș! Iași, promit că am să mă întorc !

Am ajuns sprea seară în Iași și am mers direct la hotel. Cum am stat doar o noapte și bazându-mă pe mulțimea de aprecieri pozitive și posturi frumoase pe care le-am citit (printre care cel al Ioanei de aici), am ales hotelul Unirea. E cam în afara limitei mele ca preț pe noapte pentru o cameră dublă, în România, însă am zis că măcar o dată, ar trebui să-l încerc. Și bine am făcut!

Unirea
Unirea

Am rămas plăcut impresionată de serviciile de la acest hotel. Nu vreau să par cârcotașă la adresa țării noastre, însă parcă nu eram pe tărâmuri românești, în privința amabilității. Și aici vorbesc de la oamenii responsabili cu parcarea, zâmbitori, care au sărit să ne ajute în câteva rânduri, în situații diferite, și până la recepționeri, chelneri, ba chiar la domnul care repara ceva pe acolo…toți, dar absolut toți, au fost foarte deschiși, ospitalieri, cu informații clare și precise, cu un zâmbet larg! Nu știu cine se ocupă de training și de management, însă un mare bravo din partea mea. Parcă după un asemenea personal nici nu mai contează celelalte laude…însă stați, că mai am !

Hotelul, construit în anii ’60 dacă bine am reținut, păstrează încă arhitectura acelor vremuri, însă nu mai e chiar atât de evidentă. Lucrările de îmbunătățire se văd clar, camerele sunt drăguțe, poate că am văzut mai frumoase la alte hoteluri de patru stele, însă per ansamblu imaginea lor e bună.

Camera
Camera

În prețul camerei a fost inclus și accesul la spa, cu aproape tot (masajul și tratamentele nu sunt incluse) ce era pe acolo : piscină, saună, hammam, salină, jacuzzi. Era puțin cam aglomerat pentru ora zece seara (e deschis până la ora unsprezece), însă treptat s-a mai eliberat și am putut să profităm liniștiți de toate. Spațiul pentru spa nu e mare, însă e numai bun pentru puțină relaxare.

În același preț s-a regăsit și micul-dejun. Pentru care pot să spun, jos pălăria ! nu am decât cuvinte de laudă ! un adevărat bufet de patru stele cu o mulțime de alegeri : pe lângă cele standard (și acelea cu multiple variante), am regăsit și plăcinte moldovenești, și brânzeturi franțuzești. Adică, o ofertă pentru toate gusturile!

Și acum, cireașa de pe tort, dacă tot mă avânt în descrieri culinare : restaurantul Panoramic de la ultimul etaj ! Hotelul Unirea e cea mai înaltă clădire din Iași. Restaurantul său se află la ultimul etaj, iar ferestrele sale generoase, după cum indică și numele, oferă o priveliște minunată asupra Iași-ului. Am înțeles- și pe bună dreptate- că bătălia se dă pe mesele aflate la geam. Noi am mers destul de târziu, era trecut de ora unsprezece seara, așa că am găsit mese libere chiar la fereastră.

Panoramic
Panoramic

Deși mai era o oră până se închidea restaurantul- bucătăria cam urma să se închidă- ni s-a luat comanda foarte amabil, cu, da, sigur că se poate, constant! și desigur, cu zâmbetul acela de care pomeneam și la început. M-a surprins varietatea meniului, chiar dacă nu abundă în alegeri : de la preparate tradiționale, pe regiuni din România, la preparate mai sofisticate și chiar raw vegan ! Adică oamenii s-au gândit la tot. Cât despre prezentare și gust, numai de bine ! adevărul e că mă așteptam să fie bun, dat fiind faptul că am citit doar aprecieri pozitive legate de mâncarea de aici.

Atmosfera, decorul și ospitalitatea au fost pe măsură. Ca să mă fac înțeleasă: ca regulă generală, urăsc restaurantele unde ospătarul e mai plin de fițe decât e cazul, parcă vrea să fie în ton cu prețurile și pretențiile localului. A doua oară clar nu mă mai întorc, deși poate mâncarea mi-a plăcut. Însă la Panoramic, ospătarii au fost foarte drăguți și relaxați. Încă un bravo din partea mea ! În plus, am avut și un discount de 10% pentru că eram cazați la hotel.

Pe lângă toate astea, mi-a plăcut în mod deosebit faptul că lângă fiecare geam, se află o tăbliță pe care sunt indicate punctele de interes turistic care se pot observa din acel loc. O idee foarte bună ! încă o dată am văzut cât de multe are acest oraș de oferit !

După cum am zis, promit să mă întorc, cât despre hotel, e o dovadă că se poate! Iar când mi-am zis că e de încercat măcar o dată, se pare că m-am înșelat : e de încercat de mai multe ori !

[google-map-v3 shortcodeid=”be30ccf702″ width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”true” addmarkerlist=”Iasi, Romania{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Read More

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *