I s-ar spune Copacabana sau Manhattan-ul Europei: Benidorm!

Ideea cu Benidorm-ul mi-a venit când căutam o locație de vacanță, care să-mi permită să combin un oraș (în cazul de față, Valencia) cu o stațiune. Încă nu sunt adepta stațiunilor liniștite și micuțe, caut forfotă, atmosferă de vacanță, lume seara la plimbarea, adică, Benidorm! Poate am ales mai mult stațiunea după nume: mi se pare că sună taaaaaaare mișto Benidorm, sau am eu pitici? Bine am, dar mă întreb dacă și în cazul ăsta :))))

Benidorm
Benidorm

După (nu multe lecturi) pe net, după ce am aflat că nu e o stațiune tipic mediteraneană- ce ziceți, parcă ar aduce, așa , puțin cu Copacabana, hm?- după ce am citit că i s-ar zice Manhattanul Europei (să nu exagerăm totuși…), am fost de-a dreptul convinsă. Benidorm să fie! Acum dacă e bună comparația cu cele două…mă mai gândesc și vă spun după ce o sa merg sa le văd și pe ele, chiar eu.

Copacabana
Copacabana

Cum am ajuns acolo?

Cu avionul Cluj- Valencia, după cum am specificat deja aici, iar mai apoi cu Alsa– cu autobuzul-, care s-a lăudat că Hacemos tu viaje en autobús más fácil, și pe cuvânt că a fost chiar așa! Pe site-ul lor găsiți programul. Mie mi-a plăcut tare mult de ei: au respectat orarul, mi s-a părut totul ușor, rapid (am făcut în jur de trei ore și ceva- durata depinde în funcție de care bus îl iei- poate să fie unul care intră prin mai multe localități, sau care are un traseu mai scurt), a fost destul de confortabil și un preț ok-ish (31 de euro dus-întors).

 Cazarea

Benidorm abundă de oferte bune de cazare. Noi am stat la un hotel, la care, în plin sezon, am găsit 5 zile cu 280 de euro de persoană, cu pensiune completă. Asta era în 2012, acum poate prețurile au mai crescut ușor, dar ideea e că nu mi s-a părut o stațiune scumpă, din punctul ăsta de vedere.

Hoteluri
Hoteluri
Târziu în noapte
Târziu în noapte

Am tras o privire pe airbnb, și am găsit multe apartamente drăguțe, la prețuri foarte bune. Cum să căutați, găsiți aici.

Ce am găsit în Bendirom?

Exact ce căutam ::)) adică, atmosferă de vacanță, lume, nebunie…daca doriți liniște, nu vă recomand!

Stațiunea are două plaje destul de mari: Poniente și Levante, care împreună au aproximativ 6 km. Poniente e mai puțin aglomerată decât Levante, însă, per ansamblu, cam tot aglomerat e….deh, am căutat-o cu lumânarea! Am vrut lume și nebunie, am avut! Inclusiv pe plajă și-n apă! Dar una peste alta, a ieșit bine.  Pe lângă cele două, mai este o plajă mică, Malpas, care e mai puțin invadată de turiști. Oricum, într-o săptămâna de concediu, ai avea timp să le încerci pe toate.

Levante
Plaja Levante la final de zi
Poniente la apus
Poniente la apus
Poniente și
Poniente și Malpas
Poniente
Poniente

În plus, dacă vreți activități amuzante, ați făcut o alegere excelentă! Benidorm are  câteva parcuri tematice- Terra Mitica- parc de distracții, Mundomar– în lumea animalelor, Terra Natura, parcuri acvatice (Aqua Natura, Aqualandia)- numai bune în zilele în care nu aveți chef de plajă și mare!

Eu când vorbesc de Spania, sunt părtinitoare- e una din țările mele preferate. Așa cum unii se simț legați de Italia, alții de Franța, eu sunt cu Spania. Dar nu în sens extremist, adică să nu știu altceva decât Spania, să vorbesc doar despre asta ca și cum n-ar mai exista alte țări pe pământ (cum mi se pare că se întâmplă mă scuzați, cu unii, în cazul Greciei, de exemplu: da, dom`le , are plaje frumoase, oameni veseli, apă plăcută, dar, come on, puțină varietate, va rog…știu, că intru pe un teren minat, o să sară fanii eleni pe mine- și mie îmi place Grecia, să nu mă înțelegeți greșit- însă caut și altceva cu care să fac comparative…just sayiiiiing 🙂

Benidorm

Nu e Grecia, nu e Copacabana, nu e Manhattan, însă dacă doriți să încercați o vacanță spaniolă, poftiți o idee, Benidorm!
[google-map-v3 shortcodeid=”2aaa1c8c4d” width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”true” addmarkerlist=”Benidorm, Spain{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *