Ai încerca Valencia ?

Să zicem că faci parte dintre cei care au bifat deja,  musai de văzut-urile Paris, Londra, Barcelona, Roma. Sau poate nu, dar parcă ai avea chef de un oraș frumos, pe care l-ai combina și cu plajă ? să fie așa, cu o vacanță la mare, soare într-o zi și în următoarea cu ceva activ, sau dimineața plajă și după-masa explorat orașul…nu mai contează combinația, alegerea îți aparține! Ce zici de Valencia atunci ?

La Ciudad de las Artes y las Ciencias
La Ciudad de las Artes y las Ciencias

 Cum ajungi ?

Zboruri directe sunt din București, cu Wizz și Blue Air, Cluj și Timișoara cu Wizz Air. Da, prețurile sunt mai mari decât pentru alte orașe, și mă gândesc că ar fi din cauza taxelor care derivă din faptul că Valencia Manises nu este un aeroport care să fie concentrat doar pe companii low cost.  Acum… știi cum e, probabil, cu prețul biletelor la Wizz : trebuie să verifici în permanență să vezi când au tarife mai bune, poate prinzi o zi cu discount 20%, poate ai deja  card de discount făcut la ei. Și după ce-l cumperi, nu te mai uita, te rog , pe site (vorbesc din experiență) că s-ar putea să-l vezi peste un timp la un preț și mai mic față de cel cu care l-ai achiziționat tu (mi se pare totuși, o loterie, chiar dacă pare că ar avea o logică). Cu Blue Air-ul nu am fost, dar am văzut pe site-ul lor că au prețuri mai bune decât Wizz-ul, pentru Valencia.

Ca să trec la calcule, cu tot cu bagajul de cală, un zbor dus-întors, ar fi între 200 și 300 de euro/persoană.

Am văzut că la Wizz, pentru Valencia, bagajul de cală e cam scump față de celelalte destinații, 159 de lei/sens. Pentru cupluri, cu o valiză încăpătoare se rezolvă, zic eu, doar cu un bagaj la cală.

 De la aeroport în oraș

Avantajul e că e destul de aproape de oraș (11 km) și este legat de Valencia și printr-o linie de metro, nu doar de autobuz.

Cu metroul e cel mai rapid, însă trebuie să te asiguri că iei un bilet ABCD (care deservește toate zonele, că aeroportul să fie inclus). Un bilet costă 3,90 euro pt zona ABCD, o singură călătorie (1, 50 euro în zonă A), iar călătoria durează în jur de 20 de minute.

Dacă preferi autobuzul (călătoria durează aproximativ 45 de minute), aici ai site-ul care detaliază tipurile de bilete.

Dacă dorești să combini metro-ul cu autobuzul, ar fi bine să verifici care variantă ar fi mai de ajutor și pentru ce zone e validă opțiunea respectivă, în funcție de ce îți propui în timpul șederii la Valencia.

Tips& Tricks : autobuzul l-am folosit mai des- deși eu sunt fan metrou de obicei- de data asta ne-a ajutat mai mult. Metro-ul nu are o rețea prea generoasă, însă e o variantă bună pentru anumite zone. Foarte mult am vizitat mergând pe jos, așadar nu știu dacă biletele valabile câte o zi, două, trei T1/T2/T3, sunt neapărat cea mai bună variantă. Repet, depinde de ceea ce îți propui…

 Cazarea

Dacă optezi pentru o cazare prin airbnb, despre care am povestit aici, știi deja  cum să cauți.

Am tras și eu cu ochiul, și am găsit niște apartamente superbe, în zone foarte bune, cu mai multe dormitoare chiar, deci dacă sunteți un grup, cu atât mai bine, exemplu aici, aici și aici.

Variantele sunt multe, dar ca și opțiune minimă, cu tot cu taxa airbnb, pt o săptămână, de persoană, ar fi undeva între 80- 100 de euro.

Dacă nu te numeri printre fanii acestui gen de cazare, bookingul și alte site-uri de acest gen, îți stau la dispoziție.

Ce poți face la Valencia ?

Mergi la plajă! Mergi la plajă!! Mergi la plajă !!! Da, am scris de trei ori. Da, e plină de localnici, amestecați cu turiști, însă Valencia are unele din cele mai extinse plaje pe care le-am văzut. Sunt două plaje unde te poți bucura de mare, nisip și soare chiar în oraș. Repet, sunt aglomerate…asa doar că să știi să-ți ajustezi așteptările. Dacă vrei ceva mai liniștit, optează pentru plajele din împrejurimi.

Plajă
Plajă

Pietonala de lângă plajă
Pietonala de lângă plajă
Doar pentru comparație, în planul doi, plaja foarte întinsă și luuuuungăăăă
Doar pentru comparație, în planul doi, plaja foarte întinsă și luuuuungăăăă

Neapărat trebuie să mergi la Ciudad de las Artes y las Ciencias!  Noi am stat doar patru zile la Valencia (am făcut o combinație Valencia- Benidorm) și am petrecut destul de mult timp în acest loc, însă trebuie să revin cu detalii într-un alt articol, pentru că  am mai multe de povestit despre el.

Fă o vizită la Central Market. E plină de bunătăți, iar atmosfera e vie și frumoasă. Eu sunt un fan al piețelor, așa că, ori de câte ori am ocazia, mă duc să le încerc și în orașele pe unde ajung.

Central Market
Central Market
Central Market
Central Market

Fă o plimbare prin centrul vechi, prin numeroasele plazas, încearcă câteva muzee, intră în câteva catedrale,  încheie ziua într-un bar de tapas (le ador !!!).  Noi am fost în iulie, taman în perioada sărbătorilor în stradă în timpul Feriei de Julio: parade, costume, care alegorice, personaje fantastice, artificii, nebunie!

Plaza de la Virgen sau Plaza de Catedral
Plaza de la Virgen sau Plaza de Catedral

Torres de Serranos, una din porțile orașului vechi
Torres de Serranos, una din porțile orașului vechi

Nu rata The Royal Marina, amenajată special ca să găzduiască două din competițiile de navigație din cadrul America’s Cup (edițiile no 32 și 33). E locul a numeroase evenimente, așa că e indicat să le verifici și calendarul, poate ai parte de o surpriză frumoasă.  În rest, aici sunt baruri și restaurante destul de drăguțe, mai noi și moderne- chiar am văzut unul unde se dansa intens salsa, pe terasă, aviz amatorilor…:)

_DSC7007

Marina Valencia
Marina Valencia

Cum patru zile nu au fost suficiente să vedem tot ceea ce are Valencia de oferit, când va fi o dată viitoare, mi-ar plăcea să văd și orașul florilor de pe albia râului Turia, cu statuia lui Gulliver, întinsă pe jos, să merg în Parcul Natural Albufera, la Bioparc, să petrec timp pe Calle Caballero și poate între timp, mai îmi sugerați voi ce să mai văd în acest frumos oraș ?

[google-map-v3 shortcodeid=”c168587cdb” width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”true” addmarkerlist=”Valecia, Spain{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *