Good food în Florența

Pe lângă toate celelalte bucurii care vin la pachet cu vacanța, un loc aparte îl ocupă partea cu mâncarea. De acord cu mine, da?!? 🙂 Îmi place să încerc chestii noi, să descopăr ceva bun sau să mănânc feluri tradiționale. Acum, nu le-am nimerit eu bine pe toate, au mai fost și restaurante care m-au dezamăgit, feluri de mâncare pe care voiam neapărat să le încerc și care s-au dovedit a nu fi pe placul meu, însă, asta e! Cel mai des, mă gândesc la experiențele bune pe care le-am avut și suspin de și cu poftă.

Două din experiențele astea bune s-au petrecut și la Florența. Nu m-am interesat dinainte pe unde ar trebui să mâncăm, că doar, dăăăăăhhh…. Itaaaaliaaaa!!! mai trebuie să adaug ceva?  Mă gândeam eu că nu…:)

Florența
Florența

Așa că aceste două locuri despre care vreau să vă povestesc, au fost alese la întâmplare. Și dacă ajungeți în Florența (apropo, o idee foarte bună de city break) și dacă vă place și vouă să mâncați ceva bun în escapadele voastre, vă recomand să le încercați.

1.Prima opțiune pe listă este Osteria Santo Spirito.

Ca să începem cu o lămurire: în definiția oficială,  în Italia, restaurantul este localul cel mai formal (dacă pot folosi un comparativ aici), apoi trattoria, apoi ar fi osteria (hei, prieteni italieni, ce mai e pe listă?). Acum, în practică, nu cred că regăsim chiar așa succesiunea, atmosfera și condițiile variind foarte mult.

În fine, să mă întorc la Osteria Santo Spirito din Florența, unde am intrat din întâmplare prima dată, și unde a doua zi, ne-am întors intenționat. Mâncarea a fost excelentă! Am încercat risotto, pește, gnocchi.

Osteria Santo Spirito
Osteria Santo Spirito

 

Osteria Santo Spirito
Osteria Santo Spirito

Toate foarte bune, la prețuri accesibile (puteți să vedeți și în meniu), ba mai mult decât atât, am observat că puteam să cer și jumătate de porție, deoarece, cu părere de rău, porția de risotto era prea mare pentru mine.

Am observat în jur, că veneau foarte mulți turiști care își făcuseră rezervare; noi, în prima seară, am prins o masă care tocmai se eliberase, iar în a doua am așteptat cam un sfert de oră să se elibereze una. Localul nu e mare, dar atmosfera și mâncarea merită așteptarea. Poate că ar fi bine chiar să vă rezervați din timp o masă!

P.S după ce m-am întors din vacanță, am văzut că Osteria Santo Spirito apare și în ghidul meu cu Italia (Ed. Ad Libri- Key Guide), la partea cu recomandări de papa bun, în Florența…

2. A doua recomandare e ObikA  Mozzarella Bar.

După cum îi sugerează și numele, alegerile din meniu conțin mozzarella di bufalla, tradițională, produsă în regiunea Campania (cu precădere în provinciile Caserta și Salerno).  Am încercat o salată Caprese, o supă-cremă de dovleac, pizza, toate conținând mozzarella și toate foarte bune! Pe lângă asta, localul e aranjat foarte drăguț, cu gust, mai fancy așa de felul lui, clar nu cu aceași atmosferă relaxată ca și la osteria de care vă povesteam, însă pentru o asemenea mozzarella di bufala campana, trecem cu vederea partea cu atmosfera.

Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar

 

Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar
Obika Mozzarella Bar

Am văzut pe site-ul ObikA , faptul că sunt prezenți în mai multe orașe din Italia și încă în câteva țări. Poate vreunul din orașe e pe lista voastră de vizitat, așa că…poftă bună!
[google-map-v3 shortcodeid=”b6c8466cb6″ width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”true” addmarkerlist=”Firenze, Italia{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Read More

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *