Despre Krabi și cum am ajuns să mergem acolo – ep. 1

 Planul îl aveam de câteva luni bune : trei zile în Bangkok la dus, șapte zile în Phuket și insulele Phi Phi, și din nou, trei zile în capitala Thailandei, la întors. Plecarea era stabilită la finalul lui octombrie 2011. Câtă emoție ! urma să fiu pentru prima dată în Asia !

Thailanda
Thailanda

  …și iată-ne cu trei zile înainte de plecare, la agenția de turism prin care ne rezervasem hotelurile, cerând să ne anuleze primele trei zile la Bangkok !

Ce s-a întâmplat era că, în aceea perioadă, Thailanda era victima celor mai mari inundații din ultimii 50 de ani.  Urmăream harta inundațiilor în fiecare zi, iar veștile nu erau bune. Amenințările la adresa capitalei au devenit mai evidente pe la mijlocul lui octombrie, însă tot am sperat că poate, cumva, apele nu vor pătrunde în oraș, iar noi vom putea să ne urmăm planul. Ceea ce nu a fost să fie. Pentru a diminua consecințele, s-a decis chiar inundarea controlată a unei părți din oraș, prin dirijarea (atât cât mai era posibil) a unei cantități de apă pe unele canale deja  existențe.

 Cum am avut hotelul rezervat printr-o agenție de la noi, dar cu ceva ofertă Dertour, anularea nu a pus probleme.În fine, nu probleme mari ! Nemții afișaseră la ei pe site un anunț prin care ofereau posibilitatea anulării gratuite a rezervării pentru turiștii care urmau să plece în Bangkok. Așadar și pentru noi !

 Emoții aveam oricum la gândul că plec în Asia, însă acum trăirile capătau  o intensitate nu neapărat plăcută, pentru că mă gândeam că nici nu am ajuns acolo și apar probleme. Ce facem cu cele trei zile rămase descoperite ? am deschis o hartă a Thailandei și am început să caut o altă zonă în care am putea să mergem, nu departe de Phuket, ca să ajungem apoi ușor acolo. Și dintr-un search într-altul, după vreo două clickuri și două clipiri, am decis : mergem în Krabi ! Nu știam nimic despe regiune, dar nu-i nimic, voi afla pe loc !

  Să nu credeți că la agenția noastră românească, partener Dertour, ne-au zis ok anulării din prima.

 -Știți, am vrea să anulăm primele trei zile, din cauza inundațiilor care tocmai au loc în Bangkok …zic.

 -Vai, dar nu aveți de ce să vă faceți griji ! nu e nicio problemă ! orașul nu e afectat !

 – Cum nu e afectat ? ați văzut știrile, ați văzut harta ? se recomanda evita… (aici îmi taie brusc vorba)

 -Dacă vă spun că ne-au sunat turiști care ne-au spus că sunt bine și că totul e în regulă !

 Partea asta mi-a plăcut cel mai mult, mai ales că am mai auzit faza cu turiștii care sună să-și informeze agentul de turism că sunt în regulă. Mi-l și imaginez pe domnul Turist, tolănit la soare, nuca de cocos proaspăt deschisă lângă el, ațipind cu o carte lângă…si dintr-o dată, sare ca ars, Aoleo, am uitat să-mi sun agentul să-i spun că totul merge foarte bine și că mă simt minunat !Dacă își face griji, și anume Agentul ?  mda…cam așa și cu Turistul român aflat în plimbare prin Bangkok : Hai să o sun pe domnișoara de la agenție, trebuie să fie tare îngrijorată săraca, cu  toate zvonurile astea de inundații !!! și să-i liniștească și pe cei puși pe anulări inutile...cât e el de treabă Turistu` ! (apropo, vi s-a întâmplat, când ați rezervat prin agenție să sunați să spuneți că totul e foarte bine ? sunt doar curioasă, așa…)

 –  Pe site-ul Dertour scrie că putem să ne anulăm rezervarea sau doriți să-i sunăm direct pe ei ? i-o retez la rându-mi.

 Ei, haideți, vedeți că se poate ? Mai ales după ce i-am spus că o rog să ne caute un hotel în Krabi, la schimb (de avion ne ocupasem noi deja )

 Și așa am ajuns, într-una din cele mai  neașteptat de frumoase zone unde mi-a fost dat mie să merg : Ao Nang (Krabi). Despre ea, în episodul următor. Deocamdată, ca să va ispitesc să mai veniți în vizită, vă las cu aceste poze.

Ao Nang- Krabi
Ao Nang- Krabi
Ao Nang- Krabi
Ao Nang- Krabi
Ao Nang- Krabi
Ao Nang- Krabi

 

Maimutica pe plaja
Maimutica pe plaja


[google-map-v3 shortcodeid=”a9852cfef5″ width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”true” addmarkerlist=”Ao Nang, Krabi{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Read More

2 comments

  1. Buna. As vrea sa te intreb daca vremea a fost ok? Si noi am vrea sa mergem la sfarsitul lunii octombrie in Khao LaK. Prima data am vrut la inceputul lunii, insa am zis sa nu prindem ploi. Astept un raspuns, multumesc !

    1. Buna Alexandra! exact la final de octombrie am fost si noi. Deja sezonul ploios era incheiat, asa ca pe tot parcursul sederii noastre, nu a plouat. In schimb, la final de octombrie, inca e umiditatea destul de ridicata…dar, din cate am inteles, asa simteam eu, ca european, pt ca de fapt, era deja mult coborata dupa ce trecuse sezonul umed si ploios. In noiembrie, umiditatea a scazut si mai mult. In rest, temperaturi numai bune ca sa profiti de vacanta, nu era exagerat de cald, iar apa marii foarte calda. Dupa parerea mea, perioada pe care ai ales-o ca sa mergeti acolo, e numai buna! vacanta placuta si sa-mi spui si mie cum ti-a placut Thailanda! te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *