Să înceapă show-ul!

E opt fără un sfert, seara. Am ajuns un pic mai repede ca să verificăm de unde s-ar vedea cel mai bine și să prindem un loc bun. Așșș ! Aleea Starurilor e deja plină ! Locurile de lângă mal, unde e cea mai bună priveliște asupra insulei Hong Kong, sunt luate. În jurul nostru agitație, muzică, o sumedenie de limbi, multe dintre ele imposibil de identificat în colțul ăsta de lume. La un moment dat, pleacă câteva persoane și reușim să ajungem în față. Sunt hotărâtă să nu mă mai mișc de acolo orice ar fi : mai e puțin și se dă startul Simfoniei Luminilor. Începe în fiecare seară, dacă vremea o permite, la opt fix și e una din principalele atracții ale Hong Kong-ului.

Clădirile din Hong Kong
O parte din clădirile care au participat la show- vedere din IFC Kowloon

Apar din ce în ce mai multe vase între Kowloon și insula Hong Kong, atrase de spectacolul care stă să înceapă. Cred și eu că e îmbulzeală, o să asistăm totuși la un spectacol care a intrat în Cartea Recordurilor, un joc de lumini și laser, acompaniat de muzică, la care participă peste 40 de clădiri !

Hong Kong
Insula Hong Kong- vedere din Kowloon
HK
Clădiri

Hong Kong 1

HK

Gata, a început! Din boxele care sunt răspândite pe toată aleea, putem auzi mai întâi prezentarea clădirilor, frumos, parcă niște artiști veniți în fața publicului. Când o clădire este prezentată, e pusă în evidență printr-un joc de lumini, însoțit de muzică antrenantă. Bank of Chinaaaa tam, tam, muzică, culoare, wow ! International Finance Centeeer idem, și tot așa, sunt trecute toate în revistă. Bun, acum să înceapă jocul! Cele zece minute de show trec cât ai clipi; le filmăm ca să avem amintire. Un spectacol atât de frumos gândit, sincronizat cu muzica, încât îmi e greu să redau în cuvinte experiența.

E gata deja ? wow, oare ce mai pot inventa oamenii ăștia ca să atragă lumea ? Ador Asia !

P.S Aș fi vrut să pun filmulețul aici, însă, peste muzică, e un continuu woooow, iooooi :)) , ai văzut asta ? uită-te dincolo, extraooordinar …așa că mai bine nu.  Am găsit în schimb două filmulețe ok aici și aici.

(piuneză din decembrie 2012)
[google-map-v3 shortcodeid=”2be2bbd146″ width=”600″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”true” addmarkerlist=”Victoria Harbour, Hong Kong{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *