Navigation Menu

Cele mai noi povești

Vacanță în Balcani

Posted by on 18:37 in *Din lumea mea, *Organizarea vacanței | 0 comments

Tare greu mi-a fost să ma hotărăsc asupra unei locații pentru concediul plănuit la final de mai, început de iunie…Țineam la câteva criterii și eram constrânsă și de alte limitări: voiam să fie într-o țară unde nu mai ajunsesem, să fie ceva nou, vreme bună, să ne relaxăm mai mult decât să tot umblăm, ușor de ajuns și totul în buget redus căci deh, casă de renovat! Am luat harta, am calculat, am urmărit promoții, avioane, m-am consultat cu prietenii mei-travel junkies și tot nu găseam ceva care să se potrivescă pe deplin. În schimb la dat sfaturi altora, mă pricepeam în continuare. Căci așa e omul! Și tot așa și iar așa cu săptămânile, până am intrat în linie dreaptă și urma vacanța. Iar un loc începea să apară tot mai repetitiv în gândurile mele. Dar pentru asta, trebuie să renunț la ideea de „ușor de ajuns” care pentru mine înseamnă un zbor de căteva ore cu avionul sau condus așa, cam jumătate de zi. Dintre toate criteriile, era un compromis pe care am zis ca-l putem face totuși considerând cele 9 zile libere. După calculat distanțe, aproximat timpi și schițat un mini-plan miercurea, am pornit la drum vinerea după serviciu. Iată ce a ieșit:

(more…)

Un 2017 plin de călătorii

Posted by on 21:15 in *Din lumea mea | 0 comments

Oooo, da, a fost plin cel puțin din perspectiva mea și atât cât poate fi pentru un angajat cu normă întregă care are zilele de concediu numărate. Nu mă plâng, nu vreau să devin călător de meserie, îmi place jobul meu de zi cu zi, iar faptul că vreau să combin ambele părți e ceva care mă motivează, și nu invers! În altă ordine de idei, am călătorit, însă nu am avut nici chef de scris , nici de postat poze prea multe. Și dacă așa am simțit, am zis așa să fie!

Acum uite că am chef, însă nu mai îmi amintesc prea bine cum se folosește platforma…e și asta o chestie! :))) Hai că treptat-treptat îmi reactivez cunoștințele tehnice, ca să-mi fac recapitularea scrisă a anului și să-mi aduc la zi și lista de călătorii care a rămas în urmă virtual. Lista mă ajută mult să nu uit când am fost, dar mai ales privind călătoriile rânduite așa una după alta, am un sentiment aparte de împlinire.

Gata, memorie dragă și cine mai ajunge să vadă acest text, așa s-au inșirat *cronologic călătoriile în 2017:

*am scris de patru ori cornologic în loc de cronologic, a cincea oara a fost abia câștigătoare! Ruginită rău, vă zic…

(more…)

Dacă e să mă uit la 2016…

Posted by on 15:40 in *Din lumea mea | 2 comments

…aș zice că nu se numără printre anii mei preferați 🙂 Jonglând printre problemele de sănătate în familie și accidente, am reușit totuși să dau și o notă optimistă anului prin excursii interesante cu oameni dragi și faini, astfel încât să ne rămână și amintiri frumoase din 2016. Atâta doar că a trebuit să amân pentru alți ani câteva locații pe care voiam să le văd, altele au rămas în picioare și multe au survenit neașteptat…Ceea ce e bine la urma urmei- asta ca să ne concentrăm pe partea plină a paharului! 🙂 Și cam așa s-a desfășurat anul meu călător 2016:

Ianuarie a început cu un weekend la Straja. Deși sunt oarecum din zonă, aceasta a fost prima dată când am fost aici. Per total, mi-a plăcut, mai ales că am fost cu un grup fain de prieteni cu care ne-am bucurat de zăpadă și schi. Între parenteze fie spus, așa multe fete machiate și pițipoance ca aici pe pârtie nu am văzut nicăieri, dar poate că am prins doar eu un weekend mai altfel- încerc să nu generalizez… Am găsit pârtii pentru nivelul meu (nu sunt mare schioare), accesul în stațiune mi s-a părut ușor, așa că voi reveni cu siguranță la Straja.

Straja

Straja

(more…)

Excursie pe insula Vis, Croația

Posted by on 21:26 in Vis | 0 comments

În timpul vacanței în Croația din 2013, într-una din zile, atrași de reclamele din portul Trogir, ne-am hotărât să facem o excursie de o zi pe insula Vis. Oferta cuprindea o excursie la faimoasa Blue Cave- peștera albastră de pe insula Bisevo, Green Cave de pe insulița Ravnik, golful Stinivia de pe insula Vis și plimbare de voie în orășelul Vis al insulei cu același nume. La acea vreme am plătit 90 de euro  de persoana; anul acesta pentru ceva asemănător văd că prețul e doar puțin mai mare. Buuun, ne întâlnim cu organizatorii dis de dimineață chiar in micul port din Ciovo, pornim spre Trogir și Split să mai culegem și alți turiști- să tot fi fost vreo 12 persoane (barca era mică)- ca mai apoi să ne aventurăm spre Bisevo și Vis.

it's all so quiet shh shh....

it’s all so quiet shh shh….

(more…)

Plaje în Salento (la sud de Bari)

Posted by on 13:18 in Italia, Salento | 2 comments

Dacă anul trecut am făcut circuitul ”clasic” și cel mai la îndemână din zona Bari/Puglia, anul acesta am vrut să ne aventurăm puțin mai departe, mai precis în tocul Italiei, în regiunea geografică numită Salento, cu gândul să vedem și alte zone ale litoralului italian, mai puțin cunoscute turismul de masă.Tocmai ne-am întors dintr-o mică escapadă de patru zile în Salento, mini-vacanță care a avut un singur scop: să stăm la mare! Fără orașe de vizitat, fără obiective turistice, doar apă, soare, plajă și mâncare bună.

Salento

Salento

(more…)

Când o pățești…

Posted by on 14:27 in *Din lumea mea | 0 comments

…te domolești!

Ce mi-am reamintit în prima parte a acestui an e că socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg…Și nu e ca și cum mi-aș fi făcut eu planuri fixe în privința călătoriilor pentru acest an, ci erau mai mult niște idei care să păstreze câteva criterii pe care le am în ultimii ani: să văd locuri noi, să văd țări noi, să nu treacă două-trei luni fără vreo plecare altfel se lasă cu suspin, să gândesc și să fac circuite care îmbină peisaje naturale deosebite cu orașe prin care să-mi tocesc papucii de atâta umblat. A funcționat rețeta în ultimii șase ani, de ce anul acesta să fi fost altfel? De fapt nici nu-mi pusesem întrebarea, acum în retrospectivă gândesc așa…

(more…)

Tenerife, dincolo de plaje

Posted by on 10:31 in Tenerife | 4 comments

La un moment dat povesteam cum am ajuns să alegem Tenerife ca și destinație de vacanță, cum am făcut cu transportul până acolo și câte ceva despre cazare. Acum am zis să povestesc și ce am văzut dintre obiectivele mai mult sau mai puțin turistice, cum am descoperit insula și ce am ratat din lipsă de timp.

Teide

Teide

(more…)

Insula Langkawi – transport, cazare, plajă

Posted by on 20:36 in Langkawi, Malaezia | 2 comments

În circuitul pe care l-am făcut în noiembrie, am căutat o evadare rapidă la mare. Nu puteam veni în Asia și să nu ne așezăm puțin pe o plajă și să profităm de soare și apă, fie doar și pentru patru zile.  Așa că, încă de acasă, m-am pus pe căutatul acelui loc, care să urmeze în plan după Kuala Lumpur. No bun…și ce să fie?păi să fie o insulă în apropiere de Kuala, la care să ajungem ușor, la costuri rezonabile, să fie timpul bun, plajă frumoasă și mai ales, apă plăcută. Și să fie și două-trei chestii interesante pe care să le putem vizita. Ah, și de preferință tot în Malaezia, ca să vedem cum e și aici pe o insulă… Și din căutare în căutare, am găsit insula Langkawi.

Plaja Cenang, Langkawi

Plaja Cenang, Langkawi

(more…)

Circuit în sud-estul Italiei

Posted by on 18:14 in Bari, Italia | 2 comments

Dacă ești obișnuit cu imaginea orașelor din nordul Italiei, mult mai populare în rândul turiștilor, Bari și orășelele din sud par desprinse din alt film: stil diferit, piatră multă, densitate mai scăzută, liniște, alt ritm…Și totuși, frumos!

Bari

Bari

(more…)

Pe străzile din Sevilla

Posted by on 17:48 in Sevilla, Spania | 2 comments

Dacă tot am văzut Sevilla de sus, hai să coborâm puțin și pe străzi.

Am descoperit o Sevilla mai frumoasă decât mă așteptam! Și nu mă refer neapărat aici la clădiri, deși dacă ar fi să mă gândesc la Catedrală, la Real Alcazar, Plaza de Espana etc, stă și Sevilla destul de bine, ci mai degrabă la atmosfera orașului care cred s-a potrivit cu starea mea de vacanță: o stare de bine, animată, veselă, activă.

Plaza de San Francisco, Sevilla

Plaza de San Francisco, Sevilla

(more…)

Abonează-te

Primește fiecare articol direct pe email.